Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Face ID blir lite säkrare med iOS 15

Har du märkt att ett syskon har kunnat låsa upp din telefon? Nu är det kanske slut med det då Apple förbättrar sina modeller för upplåsning.

Uppdateringarna för iOS 15 och iPadOS 15 som släpptes igår kommer med förbättrade modeller mot försök att låsa upp en enhet via Face ID med ett ansikte som inte är registrerat, vilket ytterligare förbättrar säkerheten för ansiktsigenkänning på iPhone X och senare, samt iPad Pro-modellerna.

Så här beskriver Apple säkerhetsfixen:

Impact: A 3D model constructed to look like the enrolled user may be able to authenticate via Face ID
Description: This issue was addressed by improving Face ID anti-spoofing models.

Det finns även ett antal andra säkerhetsåtgärder som ingår i ‌iOS 15‌ uppdateringen, ingen av vilka verkar ha utnyttjats i det vilda. Det uppstod ett problem med Neural Engine som kunde tillåta att ett program kör kod med systemrättigheter på enheter med en Neural Engine och en bugg i CoreML som även den kan tillåta att en angripare kör kod eller orsakar oväntad programavslutning.

Källa: Apple

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.