Face ID blir lite säkrare med iOS 15

Har du märkt att ett syskon har kunnat låsa upp din telefon? Nu är det kanske slut med det då Apple förbättrar sina modeller för upplåsning.

Uppdateringarna för iOS 15 och iPadOS 15 som släpptes igår kommer med förbättrade modeller mot försök att låsa upp en enhet via Face ID med ett ansikte som inte är registrerat, vilket ytterligare förbättrar säkerheten för ansiktsigenkänning på iPhone X och senare, samt iPad Pro-modellerna.

Så här beskriver Apple säkerhetsfixen:

Impact: A 3D model constructed to look like the enrolled user may be able to authenticate via Face ID
Description: This issue was addressed by improving Face ID anti-spoofing models.

Det finns även ett antal andra säkerhetsåtgärder som ingår i ‌iOS 15‌ uppdateringen, ingen av vilka verkar ha utnyttjats i det vilda. Det uppstod ett problem med Neural Engine som kunde tillåta att ett program kör kod med systemrättigheter på enheter med en Neural Engine och en bugg i CoreML som även den kan tillåta att en angripare kör kod eller orsakar oväntad programavslutning.

Källa: Apple

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.