En snabbtitt på iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max

På fredag börjar förhandsbokningarna av iPhone 13-serien att skeppas ut och vi har tagit en snabb titt inför vår stora recension av telefonerna.

Igår plingade det på dörren och DHL gav oss ett paket innehållande iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. Vi kommer inom kort lansera en fullsmetad recension men ville redan idag dela med oss av några första intryck.

En design vi känner igen

Man skall inte hänga läpp för att designen är mer eller mindre densamma för undertecknad tror nog inte att iPhone kan bli så mycket snyggare än nuvarande design. Vi har ett gäng nya färger i år och vi fick recensera iPhone 13 Pro i silver och sedan iPhone 13 Pro Max i sierrablå. Båda färgerna är riktigt stilrena och med det rostfria stålet på sidorna av telefonen så är vi nog så nära perfektion man kan komma. Men det är faktiskt något som är nytt och det är att flärpen nu har krympt en del och vi hoppas verkligen att vi får tillbaka batteriprocent i en kommande uppdatering.

ProMotion är helt underbart

ProMotion är något som undertecknad har hoppats på länge och med iPhone 13 Pro-serien får vi nu adaptiv 120Hz-skärm. Det smarta med den är att skärmen kan gå mellan 20Hz upp till 120Hz beroende på vad vi gör. Läser vi en bok eller en text så ligger den på låga Hz och spelar vi ett spel så ökas det upp ordentligt så vi får en otroligt mjuk och härlig bild helt utan lagg. Det märks även när vi använder telefonen genom att svepa i kontaktboken, bland våra bilder, mellan apparna. Allt flyter på så mycket bättre så vi kan inget annat än älska det.

Den stora skillnaden i år är optiken

Det är nog här det har hänt mest i år och vi tänker att vi skippar att gå in på det tekniska i snabbtestet utan en mer detaljerad text om det kommer lite senare. Nyheterna i form av funktioner är att iPhone 13 Pro-serien nu har stöd för makro-foton och vi kan gå så nära som två centimeter. Detta lämpar sig utmärkt för att fota en humla som sitter och mumsar på en blomma eller liknande. Porträttbilder skall även vara förbättrat och likaså bilder som är tagna i dålig belysning. Det lilla vi har hunnit testa kameran gör oss imponerade.

En liten summering

iPhone 13 Pro-serien känns riktigt lovande och det skall bli kul att få hårdtesta den nya optiken. Det är helt klart ett steg upp från förra årets modeller med en snabbare processor, mindre sensorpanel, 120Hz-skärm och en fantastisk optik. Missa inte att hänga här på 99mac för den fullfjädrade recensionen och missa inte heller att prenumerera på vår YouTube-kanal Macradion där en videorecension kommer att dyka upp.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.