Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Logitech MX Keys Mini - smidigt på alla sätt

MX Keys Mini är den smidiga modellen vi har längtat efter från Logitech och som är ett mer kompakt tangentbord men som ändå behåller alla smidiga funktioner från sin storebror.

Logitechs snygga och intuitiva tangentbord MX Keys har fått sig ett mindre syskon med Mini. Tangentbordet har en mindre profil utan numeriska tangenter men behåller samma funktionalitet. Bland dessa funktioner är sensorer som känner av när du närmar dig för att skriva och som anpassar tangentbordets bakgrundsbelysning efter hur belyst rummet är som det befinner sig i.

Design

Utseendemässigt är MX Keys Mini likt sitt större syskon riktigt stilrent och det finns i färgvarianterna ljusgrå, grafit och rose. Både Mini och den större modellen har dessutom ett tangentbord som är utformat för Mac och ett för både Windows och Mac. Det testexemplar vi har är för Mac och i ljusgrått utförande som passar perfekt till de äldre iMac-modellerna i samma färg även om man inte behöver skämmas vilken Mac man än placerar det framför.

Känslan

Läs även: Vi testar MX Keys för Mac Vi fick möjligheten att testa den större modellen MX Keys för lite mer än ett år sedan och rekommenderade redan då tangentbordets känsla när man skriver på det. Tangenterna har ett kortare nedslag men lite längre än Magic Keyboard men det känns ändå som att det går snabbare att skriva på MX Keys Mini tack vare att man snabbare hittar tangenten man söker utan att titta ner. Detta är tack vare den behagliga inåtgående rundning som tangenterna har så man undermedvetet lättare söker sig till rätt tangent när hjärnan registrerar vilka tangenter fingrarna vandrar över. Logitech har dessutom varit smarta att sätta en klack upp till på tangentbordet som ger det en behaglig lutning att skriva på.

Funktioner

Det finns snabbtangenter för alla funktioner man kan önska sig och tecken som är lättförstådda. Manuell styrning av bakgrundsbelysning, volym, diktering, skärmbild, play/paus och emoji finns smidigt uppradat på funktionstangenterna och kombineras med fn-tangenten. Dock så kunde vi inte få Siri-tangenten att reagera till iPad konstigt nog men det är sällan hon får frågor på vår iPad ändå.

Man kan koppla upp sig till tre olika enheter med tangentbordet och det finns varsin snabbtangent för att skifta mellan enheterna. Installerar man även Logitechs programvara Options kan man smidigt kopiera och klistra in på nästa enhet sömlöst eller dra muspekaren till änden av skärmen för att automatiskt förflytta den till nästa enhet om man har en MX-mus.

Bakgrundsbelysning och batteritid

Men utöver dessa smidiga funktioner har vi även sensorerna som sticker ut lite extra när de läser av när ens fingrar närmar sig och tänder upp bakgrundsbelysningen. Sensorn känner dessutom av hur upplyst rummet är som man befinner sig i och justerar styrkan i tangentbordet därefter. Det ska dock sägas att med bakbelysningen på går batteritiden från imponerande fem månader till endast 10 dagar innan det behövs laddas med medföljande USB-C-kabel.

Sammanfattning

Vill man byta ut eller köpa sig ett nytt tangentbord är MX Keys och MX Kyes Mini absolut ett bra alternativ. Dessa är både snygga och behagliga att skriva på men har också smarta lösningar i form av snabbtangenter till både Mac och iPad med en bakgrundsbelysning som anpassar sig helt till dig och din omgivning. Har man dessutom flera enheter man ofta skiftar mellan så klarar båda tangentbord upp till tre enheter att skifta mellan.

➕ Fördelar

  • Snyggt på skrivbordet

  • Sköna tangenter

  • Smarta funktioner

➖ Nackdelar

  • Önskan av att vi slapp våra nordiska vänners tecken

Tillverkare: Logitech
Produkt: MX Keys Mini
Laddningsport: USB-C
Färger: grafit, ljusgrå, rose
Batteritid: Upp till 10 dagar med bakgrundsbelysning, utan 5 månader (stöder snabbladdning)
Ingår: USB-C-kabel, nedladdningsbar mjukvara
Kompatibilitet: Bluetooth Low Energy och är kompatibelt med Windows, Chrome, Linux och Android, macOS, iOS, iPadOS, Bluetooth och Logi Bolt USB-mottagare.
Pris: 1 299 kronor

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.