Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så här aktiverar du Livetext i iOS 15

Med iOS 15 fick vi funktionen att kunna kopiera text från bilder och här är en liten guide till hur man aktiverar det.

Många gånger orkar vi inte skriva ner möten eller information från affischer. Då blir det oftast en skärmdump eller ett foto på detta som blir liggandes bland alla hundratals bilder vi har. Det är då Livetext visar sig vara en räddare i nöden då man enkelt kan markera texten från bilden, kopiera och sedan klistra in där man behöver informationen.

Eftersom svenska inte är en del av den nya funktionen är det inte automatiskt aktiverat på ens iPhone med iOS 15. Därför är det också bra att veta att text med å, ä och ö inte kommer att fungera i livetext. Men att ställa in den på engelska kommer att ge tillräckligt med information för att slippa skriva ner allt för hand.

Det som krävs är att man har en iPhone XR/XS/XS Max eller senare med iOS 15 installerat. Sedan går man in i Inställningar > Allmänt > Språk och region > aktivera Livetext.

Sen är det bara att sätta igång och man kan markera all text som finns med i bilden enkelt med hjälp av textikonen som dyker upp i hörnet.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.