Spotify bekräftar bugg som laddar ur batteriet, fix på väg

Om du använder Spotify och tycker att batteriet laddas ur snabbare än det borde, så kan det bero på en bugg i appen.

Till följd av en ström av klagomål, så har Spotify nu bekräftat att det finns en bugg som gör att appen drar mer ström än vad den borde och även att enheten då blir varm. Detta gäller de som använder Spotify på iOS 14.8 eller iOS 15 och företaget har nu lovat att komma med en fix inom kort.

Användare som rapporterat problemet i support-tråden säger att Spotify listas under förbrukning på grund av bakgrundsaktivitet, utan någon tydlig anledning varför. De flesta rapporterna är från användare som kör iOS 14.8 och iOS 15.0 men det finns också andra sporadiska rapporter om att batteriet laddas ur snabbare även på äldre iOS-versioner. Dessa användare rekommenderas att uppdatera för en möjlig patch och förbättrad säkerhet.

Källa: Spotify Forum

Skriven av Anders Johansson

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.