Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch Series 7 - kunde Apple ha gjort mer?

Större skärm, mer slagtålig och nya urtavlor. Hur exalterade är vi över Apple Watch största uppdatering sedan Series 4?

Inför eventet hade rykten om en Apple Watch med samma formspråk som iPad Pro eller iPhone 12 med raka kanter duggat tätt. Eventet kom och vi fick se Apple Watch ramla i grus, skrapas och ta stryk som aldrig förr. Sedan såg vi att skärmen precis som alla rykten hade påstått, hade växt till sig och minskat på skärmkanterna. Men så kom en besvikelse som sköljde över en som en Tinder-dejt som inte matchade bilderna.

De rundade kanterna som Apple Watch haft sedan den introducerades 2015 fanns kvar och hade lurat de mest erkända skvallerbyttorna därute som Jon Prosser, Ming-Chi Kuo och Mark Gurman. Ett par veckor har gått sedan dess och många av oss som satt på en äldre generation och var så redo att trycka på köp-knappen kanske har ändrat sitt beslut helt.

Men besvikelsen var inte bara designen utan mer avsaknaden av förbättringar och nya funktioner. Kort efter att eventet var överstökat kom uppgifter om att det är samma processor i Apple Watch Series 7 som Series 6, vilket alltså blir andra generationen som upprepar processor. Samma skedde för Apple Watch Series 5 som återanvände fjolårets chip men istället introducerade Always-on. Det betyder alltså att sedan Series 4 från 2018 som undertecknad fortfarande bär på sin arm har Apple Watch uppdaterat processor en enda gång.

Om vi summerar andra funktioner som tillkommit under dessa tre år kanske det ser lite bättre ut men är det tillräckligt? Always-on med LTPO-skärmteknologi, sensor för syrenivå i blodet, högre ljusstyrka i skärm, höjdspårning, U1-chip, snabbladdning, mer stryktålig och bättre resistens mot damm. För en uppgradering efter tre år är det en helt okej lista men man kan ju inte sluta oroa sig för vad man kan att missa nästa år om man uppgraderar i år istället. Tänk om det blir en ny design med raka kanter, sensorer för blodsocker, termometer, bättre batteritid och annat som ger oss en chans till livsavgörande förändringar.

Det är väl kanske det här som är lite spännande med teknikprylar också, att köpa det man vill ha här och nu så kan vi ta ett nytt beslut om ett år när Series 8 släpps med nya dunder och fyrverkerier! Då kanske det till och med finns ett runt alternativ till Attefors och övriga som går och drömmer om det varje år med samma besvikelse. För om sanningen ska fram så ser vi som oftast till att ha pengar redo när något dyker upp även om Apple Watch är en av dom teknikprylarna man uppdaterar mer sällan.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.