Apple Watch Series 7 - kunde Apple ha gjort mer?

Större skärm, mer slagtålig och nya urtavlor. Hur exalterade är vi över Apple Watch största uppdatering sedan Series 4?

Inför eventet hade rykten om en Apple Watch med samma formspråk som iPad Pro eller iPhone 12 med raka kanter duggat tätt. Eventet kom och vi fick se Apple Watch ramla i grus, skrapas och ta stryk som aldrig förr. Sedan såg vi att skärmen precis som alla rykten hade påstått, hade växt till sig och minskat på skärmkanterna. Men så kom en besvikelse som sköljde över en som en Tinder-dejt som inte matchade bilderna.

De rundade kanterna som Apple Watch haft sedan den introducerades 2015 fanns kvar och hade lurat de mest erkända skvallerbyttorna därute som Jon Prosser, Ming-Chi Kuo och Mark Gurman. Ett par veckor har gått sedan dess och många av oss som satt på en äldre generation och var så redo att trycka på köp-knappen kanske har ändrat sitt beslut helt.

Men besvikelsen var inte bara designen utan mer avsaknaden av förbättringar och nya funktioner. Kort efter att eventet var överstökat kom uppgifter om att det är samma processor i Apple Watch Series 7 som Series 6, vilket alltså blir andra generationen som upprepar processor. Samma skedde för Apple Watch Series 5 som återanvände fjolårets chip men istället introducerade Always-on. Det betyder alltså att sedan Series 4 från 2018 som undertecknad fortfarande bär på sin arm har Apple Watch uppdaterat processor en enda gång.

Om vi summerar andra funktioner som tillkommit under dessa tre år kanske det ser lite bättre ut men är det tillräckligt? Always-on med LTPO-skärmteknologi, sensor för syrenivå i blodet, högre ljusstyrka i skärm, höjdspårning, U1-chip, snabbladdning, mer stryktålig och bättre resistens mot damm. För en uppgradering efter tre år är det en helt okej lista men man kan ju inte sluta oroa sig för vad man kan att missa nästa år om man uppgraderar i år istället. Tänk om det blir en ny design med raka kanter, sensorer för blodsocker, termometer, bättre batteritid och annat som ger oss en chans till livsavgörande förändringar.

Det är väl kanske det här som är lite spännande med teknikprylar också, att köpa det man vill ha här och nu så kan vi ta ett nytt beslut om ett år när Series 8 släpps med nya dunder och fyrverkerier! Då kanske det till och med finns ett runt alternativ till Attefors och övriga som går och drömmer om det varje år med samma besvikelse. För om sanningen ska fram så ser vi som oftast till att ha pengar redo när något dyker upp även om Apple Watch är en av dom teknikprylarna man uppdaterar mer sällan.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.