Rykte: iPad Pro kan byta till OLED kommande år

I år gick den största modellen av iPad Pro från LCD till MiniLED men nu verkar det som att fördelarna med OLED väger tyngre.

Apple har länge haft en framtidstro på miniLED som för första gången gjorde avtryck på deras produkter med årets iPad Pro. Dock fick det lite kritik för läckande ljus och dessutom har OLED-skärmarna i iPhone 13 Pro-serien visat sig ha en annan fördel. Nämligen LTPO-tekniken som har större frekvensområde i sin adaptiva bilduppdatering och sträcker sig från 10Hz till 120H.

iPad Pros skärmar har sedan 2017 istället gått från 24Hz till 120Hz och det är detta som nu koreanska The Elec menar är anledningen till att miniLED byts ut. De påstår att skärmskiftet är planerat till år 2023 eller året därpå och att åtminstone den större modellen då kommer ha OLED innanför skärmglaset.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.