Rykte: iPad Pro kan byta till OLED kommande år

I år gick den största modellen av iPad Pro från LCD till MiniLED men nu verkar det som att fördelarna med OLED väger tyngre.

Apple har länge haft en framtidstro på miniLED som för första gången gjorde avtryck på deras produkter med årets iPad Pro. Dock fick det lite kritik för läckande ljus och dessutom har OLED-skärmarna i iPhone 13 Pro-serien visat sig ha en annan fördel. Nämligen LTPO-tekniken som har större frekvensområde i sin adaptiva bilduppdatering och sträcker sig från 10Hz till 120H.

iPad Pros skärmar har sedan 2017 istället gått från 24Hz till 120Hz och det är detta som nu koreanska The Elec menar är anledningen till att miniLED byts ut. De påstår att skärmskiftet är planerat till år 2023 eller året därpå och att åtminstone den större modellen då kommer ha OLED innanför skärmglaset.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.