A15 Bionic i iPhone 13 snabbare än Apple påstår

AnandTech har lagt vantarna på A15 Bionic för att sätta Apples påstående på prov om det verkligen är 50 procent snabbare än konkurrenters chip.

Enligt AnandTech ska Apples A15 Bionic vara 62 procent snabbare än konkurrensen vilket är en aning mer än Apple själva påstod under eventet. Det fördubblade cache-minnet sedan förra generation ska vara en stor bidragande faktor till att Apple dominerar konkurrensen. Även L2-cache har ökat med 50 procent och ligger nu på 12MB precis som M1-chippet och är mer än dubbelt så mycket mot konkurrenters chip som exempelvis Snapdragon 888.

De skriver dock att iPhone 13 Pro har en av de sämre termiska designer när det kommer till att kunna sprida ut värmeutvecklingen. Men på det hela ser AnandTech A15 Bionic som nyckelkomponenten till den ökade batteritid som hyllats i årets iPhone-modeller.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.