Apple har släppt ny firmware till AirPods Pro och AirPods Max

Uppdateringen till AirPods Pro och AirPods Max som släpptes igår ger oss utökad funktionalitet för Hitta som Apple först lovade som en del av iOS 15 redan i juni.

Med uppdateringen kan ‌AirPods Pro‌ och ‌AirPods Max‌ dra nytta av ‌Hitta-nätverket, så att de kan hittas genom anslutningar till Apple-enheter som tillhör andra personer.

Tidigare har man kunnat se sina AirPods Pro‌ och ‌AirPods Max‌ i ‌Hitta-appen. Dock bara om de var inom räckvidden för Bluetooth, annars visades bara den senast kända platsen. Med 4A400 uppdateringen ger ‌Hitta-nätverket dig nu en ungefärlig plats för dina AirPods så att du kan komma inom räckvidd igen och på så vis lättare kan spåra dina hörlurar med funktionen "Spela upp ett ljud". Tyvärr så finns det fortfarande inget smidigt sätt att forcera en uppdatering till AirPods utan det ska ske automagiskt i bakgrunden.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: MacRumors

Skriven av Anders Johansson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.