ProRes finns nu tillgängligt för de som kör beta

Är du en av de som längtat efter ProRes på din iPhone? Nu går det att testa i senaste betan av iOS 15.1.

Tredje betan av iOS 15.1 släpptes idag och introducerar flera nya kamerafunktioner för användare av iPhone 13 Pro-modellerna. ProRes gör äntligen en efterlängtad debut och kan aktiveras i inställningar > kamera > format.

Det tåls att nämnas återigen att för att kunna spela in i 10-bit HDR ProRes i 4K krävs en iPhone 13 Pro med minst 256GB lagringskapacitet, med mindre stannar inspelningen på 1080P. Makroläget kan nu ställas in att skötas manuellt istället för automatiskt och hittas också i kamera-inställningar. Att läget tidigare endast varit automatiskt har fått kritik från flera håll och detta är nog glädjande nyheter hos dessa användare.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
6 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.