ProRes finns nu tillgängligt för de som kör beta

Är du en av de som längtat efter ProRes på din iPhone? Nu går det att testa i senaste betan av iOS 15.1.

Tredje betan av iOS 15.1 släpptes idag och introducerar flera nya kamerafunktioner för användare av iPhone 13 Pro-modellerna. ProRes gör äntligen en efterlängtad debut och kan aktiveras i inställningar > kamera > format.

Det tåls att nämnas återigen att för att kunna spela in i 10-bit HDR ProRes i 4K krävs en iPhone 13 Pro med minst 256GB lagringskapacitet, med mindre stannar inspelningen på 1080P. Makroläget kan nu ställas in att skötas manuellt istället för automatiskt och hittas också i kamera-inställningar. Att läget tidigare endast varit automatiskt har fått kritik från flera håll och detta är nog glädjande nyheter hos dessa användare.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
6 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.