Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill få fler unga att programmera

Europe Code Week börjar den 9 oktober och pågår till den 24 oktober. För att fira har Apple nu släppt nya kodningsresurser för yngre barn.

Apple har idag presenterat nytt material för grundskoleelever och lärare inklusive en ny aktivitetshandledning "Alla kan programmera för barn" som utökar programmeringsresurser från förskolan till högskolan. "Alla kan programmera för barn" är en kompletterande del till Apples befintliga läroplan och Swift Playgrounds-appen och kan hjälpa lärare och familjer att introducera programmering under elevernas första år. För lärare finns det en ny övning i inkluderande appdesign som man kan testa på och den skall ge eleverna en introduktion till kodningsvärlden och apputveckling.

I sitt pressmeddelande lyfter Apple fram några framgångshistorier om tidigare användare av programmet "Alla kan programmera".
En av dessa är Ben Robinson från London som lärde sig själv hur man kodar med Apples "Alla kan programmera"-program när han var 13 år. Han kämpade med panikattacker och programmeringen hjälpte honom att fokusera på något annat än sin ångest.

Låter det intressant kan du läsa mer om det nya materialet från Apple här
och här hittar du mer om Ben och Lyndsey.

Skriven av Anders Johansson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.