Apple vill få fler unga att programmera

Europe Code Week börjar den 9 oktober och pågår till den 24 oktober. För att fira har Apple nu släppt nya kodningsresurser för yngre barn.

Apple har idag presenterat nytt material för grundskoleelever och lärare inklusive en ny aktivitetshandledning "Alla kan programmera för barn" som utökar programmeringsresurser från förskolan till högskolan. "Alla kan programmera för barn" är en kompletterande del till Apples befintliga läroplan och Swift Playgrounds-appen och kan hjälpa lärare och familjer att introducera programmering under elevernas första år. För lärare finns det en ny övning i inkluderande appdesign som man kan testa på och den skall ge eleverna en introduktion till kodningsvärlden och apputveckling.

I sitt pressmeddelande lyfter Apple fram några framgångshistorier om tidigare användare av programmet "Alla kan programmera".
En av dessa är Ben Robinson från London som lärde sig själv hur man kodar med Apples "Alla kan programmera"-program när han var 13 år. Han kämpade med panikattacker och programmeringen hjälpte honom att fokusera på något annat än sin ångest.

Låter det intressant kan du läsa mer om det nya materialet från Apple här
och här hittar du mer om Ben och Lyndsey.

Skriven av Anders Johansson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.