Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook vill att vi använder våra enheter till kreativitet och inte hjärndött scrollande

Alla appar är numera designade till att hålla oss kvar i ett oändligt scrollande och i en intervju uttrycker Cook vad han anser om detta.

Överallt i världen ser man numera människor med böjda nackar tittandes ner i våra telefoner med scrollande tumme. I en intervju med amerikanska Bustle uttryckte Tim Cook sin oro för teknik och online-beroende. Han berättade då att han alltid har ansett att teknik ska tjäna mänskligheten och inte tvärtom. Som exempel tar han upp hur det ”oändliga scrollande” människor gör i exempelvis sociala medier påverkar oss negativt.

Cooks önskan är istället att användare använder deras produkter till att skapa kontakt med familj och vänner. Han tar även upp Apples funktion skärmtid eftersom många människor ofta ljuger för sig själva om hur länge de använder sina enheter per dag. Vidare handlar intervjun om appen Shine som Apple själva hyllat och som Cook säger är ett fantastiskt exempel på hur teknik kan hjälpa oss till ett bättre liv. Appen är skapad för att hjälpa oss hantera stress, avslappning och att kunna prata med andra om psykisk ohälsa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.