Tim Cook vill att vi använder våra enheter till kreativitet och inte hjärndött scrollande

Alla appar är numera designade till att hålla oss kvar i ett oändligt scrollande och i en intervju uttrycker Cook vad han anser om detta.

Överallt i världen ser man numera människor med böjda nackar tittandes ner i våra telefoner med scrollande tumme. I en intervju med amerikanska Bustle uttryckte Tim Cook sin oro för teknik och online-beroende. Han berättade då att han alltid har ansett att teknik ska tjäna mänskligheten och inte tvärtom. Som exempel tar han upp hur det ”oändliga scrollande” människor gör i exempelvis sociala medier påverkar oss negativt.

Cooks önskan är istället att användare använder deras produkter till att skapa kontakt med familj och vänner. Han tar även upp Apples funktion skärmtid eftersom många människor ofta ljuger för sig själva om hur länge de använder sina enheter per dag. Vidare handlar intervjun om appen Shine som Apple själva hyllat och som Cook säger är ett fantastiskt exempel på hur teknik kan hjälpa oss till ett bättre liv. Appen är skapad för att hjälpa oss hantera stress, avslappning och att kunna prata med andra om psykisk ohälsa.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.