Apple förlänger sitt serviceprogram för AirPods Pro

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

I oktober förra året introducerade Apple ett serviceprogram för AirPods Pro där användare kan uppleva problem som statiska, sprakande ljud eller problem med aktiv brusreducering. Då sa Apple att programmet skulle täcka AirPods Pro i två år efter enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Apple har nu förlängt programmet och uppdaterat det medföljande supportdokumentet i början av oktober. Längst ned på sidan, under "Ytterligare information" står nu att programmet kommer att täcka drabbade AirPods Pro i tre år efter enhetens ursprungliga inköpsdatum, istället för de två första åren. Kunder som köpte AirPods Pro vid lanseringen 2019 kommer nu att täckas fram till oktober 2022 om det här problemet dyker upp och de som köpte AirPods under 2020 innan den uppdaterade versionen kom ut i oktober 2020, kan få reparationer fram till 2023.

Apple listar några scenarion då detta kan uppstå, upplever du något av följande så kan du har rätt till en utbytesenhet eller reparation:

  • Knastrande eller statiskt ljud som ökar i bullriga miljöer.

  • Aktiv brusreducering fungerar inte som förväntat, till exempel förlust av basljud eller ökat bakgrundsljud.

Du hittar sidan för serviceprogrammet här.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.