Apple förlänger sitt serviceprogram för AirPods Pro

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

I oktober förra året introducerade Apple ett serviceprogram för AirPods Pro där användare kan uppleva problem som statiska, sprakande ljud eller problem med aktiv brusreducering. Då sa Apple att programmet skulle täcka AirPods Pro i två år efter enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Apple har nu förlängt programmet och uppdaterat det medföljande supportdokumentet i början av oktober. Längst ned på sidan, under "Ytterligare information" står nu att programmet kommer att täcka drabbade AirPods Pro i tre år efter enhetens ursprungliga inköpsdatum, istället för de två första åren. Kunder som köpte AirPods Pro vid lanseringen 2019 kommer nu att täckas fram till oktober 2022 om det här problemet dyker upp och de som köpte AirPods under 2020 innan den uppdaterade versionen kom ut i oktober 2020, kan få reparationer fram till 2023.

Apple listar några scenarion då detta kan uppstå, upplever du något av följande så kan du har rätt till en utbytesenhet eller reparation:

  • Knastrande eller statiskt ljud som ökar i bullriga miljöer.

  • Aktiv brusreducering fungerar inte som förväntat, till exempel förlust av basljud eller ökat bakgrundsljud.

Du hittar sidan för serviceprogrammet här.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Anders Johansson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.