Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac.com besöker Medströms dataförlag

Igår var 99mac.com och hälsade på hos Joacim Melin på Datormagazin för ett litet snabbreportage. Det var så spännande att vi kommer tillbaka igen för ett större bildreportage!

Vi kan börja med att berätta att Medströms dataförlag gör en mängd datortidningar - mer eller mindre kända för Mac folket. Förutom Datormagazin så producerar man även PC Hemma, Datafynd, nyhetsbrevet Uppsnappat, PC Gamer och SuperPlay.

Just spelmagasinen hade en avdelning som vi har anledning att besöka igen: spelrummet! Jag har inte sett någonting liknande innan. Ett ganska litet rum fyllt med spelboxar, CD-skivor och alltifrån PC till Playstation 1 & 2. Några bönsäckar på golvet. Såg ut som om man skulle kunna göra av med några timmar i det rummet...

Medströms har precis flyttat upp redaktionerna för PC Games och Datormagazin till Stockholm ifrån Växjö - något som gjorde att dom anställda fick flytta dom också. Överallt står det Macintosh datorer bland redaktionerna, även bland dom traditionella PC tidningarna. "det är det enda sättet att få det att fungera" - känner igen argumentet!

Joacim Melin och hans skrivbord

Vi hamnar i en historisk återblick i hur tidningen för länge, länge sedan byggde ett av de allra första Amiga nätverken för tidningsproduktion. Programvara och hårdvara fanns inte att köpa så man knåpade ihop det mesta själv. Fungerade? Nja - i ärlighetens namn så stannade inte Amigorna så länge utan ersattes av Macar som än idag styr hela tidningsproduktionen.

Vi återkommer med fler bilder - särskilt ifrån spelrummet!

Over and out / Martin

[ 15-01-2002: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.