Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här är iPhone 4

Idag lanserades nästa generations iPhone på WWDC i San Francisco. Inte helt oväntat är det en näst intill identisk den enhet som läckte ut tidigare i år.

Här är nyheterna:

Design
iPhone 4 har fått en helt omarbetad design. Med glas på fram och baksida samt en aluminiumram runt om telefonen. Den är endast 9,3mm tunn (24% tunnare än iPhone 3GS) och finns i svart eller vitt.

Prestanda
I iPhone 4 återfinns en mindre variant av Apples egna CPU Apple A4. Wi-Fi chipet stöder nu 802.11b/g/n och Apple har även satt i ett tre-axlat gyroskop.

Display
iPhone 4 har en Retina IPS-display med fyra gånger så hög upplösning som föregångaren; 960x640px vid 326 ppi. Kontrasten ligger på imponerande 800:1.

Optik
Den nya modellen har bestyckats med en 5-megapixel kamera samt LED-blixt på baksidan och en kamera på framsidan. Det går även filma i HD-upplösning med 30fps.

Minne
iPhone 4 kommer med 16Gb eller 32Gb lagringsminne.

FaceTime
En ny funktion kallat FaceTime är kort och gott videosamtal mellan användare med iPhone 4. Dock fungerar denna funktion endast när telefonen är uppkopplad via Wi-Fi. Exakt hur det fungerar är fortfarande oklart.

Batteri
Telefonens största komponent är ett uppladdningsbart lithium-ion batteri. Batteritiden har förbättrats avsevärt i jämförelse med föregående modeller:

Samtalstid:

Upp till 7 timmar via 3G
Upp till 14 timmar via 2G

Standbytid:

Upp till 300 timmar

Internet användning:

Upp till 6 timmar via 3G
Upp till 10 timmar via Wi-Fi

Videouppspelning:

Upp till 10 timmar

Ljuduppspelning:

Upp till 40 timmar

Övrigt
iPhone 4 drivs av mjukvaran iOS 4 (tidigare iPhone OS 4) som bland annat stöder multitasking och mappar.

Kommentarer
334 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.