Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sammandrag av Apples iPhone OS 4.0 event

Dagen till ära visade Apple upp nästa stora uppgradering av iPhone OS. Det bjöds på många efterlängtade funktioner t.ex. Multitasking, Folders osv. I vanlig ordning höll Steve Jobs i spakarna och började keynoten med att redovisa en rad olika siffror från försäljning, nerladdning osv. Till exempel att iPad har sålt i 450 000 exemplar hittills. Imponerande!

iPhone OS 4.0 har 100 nya användarfunktioner. Steve visa upp 7 st. lite ”tyngre” byggstenar:

1. Multitasking
Första stora nyheten är multitasking! Denna funktion gör det möjligt att köra flera program samtidigt. Det kommer alltså gå att spela musik från Spotify samtidigt som man surfar i Safari. Detta är förmodligen den mest efterlängtade funktionen och på tiden att Apple integrerar det i sitt OS.

2. Folders
Den andra nyheten är Folders; ett sätt att organisera dina Apps i mappar. Smart! Det går även flytta ner mapparna i Dock.

3. Mail
Nu finns det en förenad inbox för alla dina mail-konton. Det går sätta upp flera Exchange-konton. Snabb växling mellan inkorgar och möjlighet att öppna bilagor i Apps.

4. iBooks
Samma program som finns i iPad kommer till iPhone och iPod Touch. Inga nyheter i själva programmet nämns.

5. Enterprise
En rad nyheter som glädjer företag radas upp; Högre datasäkerhet, Mobile Device Management, trådlös App distribution, flera Exchange-konton samtidigt, stöd för Exchange 2010 och SSL VPN stöd.

6. Game Center
Detta var en lite oväntad men glad nyhet. Man skulle kunna likna det med Apples egna variant av Xbox Live. Kort och gott ett socialt nätverk för ”gamers” där du kan bjuda in vänner, bli rankad osv.

7. iAd
Precis som det har ryktats om kommer en API för marknadsföring till iPhone. Detta ska göra det lättare för utvecklare att integrera och tjäna pengar via reklam i sina Apps.

Några övriga nyheter är:
Nytt utseende på Dock som liknar den i iPad och OS X.
Du kan välja bakgrund på hemskärmen, precis som på iPad
Det blir möjligt att använda sig av ett Bluetooth Keyboard tillsammans med iPhone/iPod Touch
Skapa spellistor
5x digital zoom i kameran
Platser i Foton
Födelsedagskalender

iPhone OS 4.0 finns tillgängligt för utvecklare som beta idag och fullversion för allmänheten i sommar. iPad-ägare får lustigt nog vänta ända tills hösten.

Observera att det nya operativsystemet riktar sig mot ”high-end” användare med iPhone 3G S och iPod Touch (3gen). Äldre modeller kommer inte kunna använda sig av alla funktioner t.ex. multitasking.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.