Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dragon's Lair kommer till iPhone!

Om du är över 30 så hade du kanske en Amiga när du var grabb (eller tjej). Och hade du en Amiga så var oddsen rätt goda att du, liksom jag, satt kvällarna igenom och laddade in diskett efter diskett för att få spela ett av de hetaste, och snyggaste, spelen som någonsin gjordes för den plattformen.

Dragon´s Lair hette spelet, som troligen bidrog till att åtskilliga joysticks och säkert en och annan dator fick sätta livet till när man, för 150:e gången, inte hoppade åt rätt håll i tid och ens hjälte dog en snabb död och man fick (surprise!) ladda in en eller flera disketter igen.

Nu ska spelet alltså släppas för iPhone. Laddtiderna lär garanterat bli kortare och grafiken troligen ännu snyggare.

Jag kommer att köpa det, minnas och garva och sen är det inte omöjligt att jag gräver fram min Amiga 1200 för att spela spelet igen. På riktigt.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.