Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPhone lanserad i Europa: England, Tyskland först ut

Vid en pressträff idag i London var Steve Jobs på plats och presenterade iPhone i Europa för första gången genom att lanserad den i England. Operatören O2 blev valet med Jobs motivering: We picked the best one, the most popular carrier, it's O2.

Det är samma iPhone som säljs i USA, dvs en GSM-telefon med EDGE, men inte 3G, precis som väntat. 3G kommer troligtvis nästa år någon gång sa Jobs och motiverade varför det inte finns ännu:

The 3G chipsets are real power hogs. Handset battery life cuts power to 2-3 hours. [...] Our phone has a talk time of 8 hours and that's really important when you want to use your phone for internet and music. 3G needs to get back up to 5+ hours, something we think well see later next year. ... WiFi is way faster than any 3G network. Energy efficient EDGE with better, faster WiFi. That's why we chose it.

På tal om WiFi: O2 har skrivit avtal med Cloud som har 7500 "hot spots", dvs accesspunkter för trådlöst nät, och det kommer att vara gratis för iPhone-användare att ansluta till dessa.

Som Think Secret hade förutspått börjar leveranserna i november, den 9:e närmare bestämt. Telefonen har precis som i USA Apples speciella lösning på mobilsvar, "Visual Voicmail".

Priset i Enland är 269 pund inkl VAT (moms). Abonnemangen kostar 35, 45 och 55 pund i månaden för "flat rate", dvs fri trafik. Skillnaden i abonnemangen taltid (200/600/1200 minuter) och antal SMS (200/500/500 st). Kontraktet är på 18 månader och har en intressant begränsning på 1400 webbsidor/dag.

Jobs ville inte säga något mer om andra europeiska länder: "We're here to talk about O2 UK, and that's all we're willing to talk about today."

Citat och uppgifter från Engadget: Live from Apple's "Mum is no longer the word" event in London

Uppdatering onsdag 19 september: Nu är iPhone också lanserad i Tyskland! Det blev, som ryktena tidigare talat om, T-Mobile som fått kontraktet. iPhone börjar säljas den 9 november precis som i England. Priset är 399 euro inkl VAT (moms) och bindningstiden två år (till skillnad från 18 månader i England).

MacRumors har mer info: Apple Announces iPhone in Germany

Kommentarer
69 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.