Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Sony MDR-EX71

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/ex71..." border="1" />

Sony MDR EX-71 är en omtalad lur bland hörlursfantaster. Den är billig, finns i vit färg och har kort sladd som passar perfekt till iPodens fjärrkontroll.

EX-71 har en konstruktion där lurarna är täckta av "muffar" i gummi. Dessa stickes in i öronen och sluter ut yttre ljud. Muffarna kommer i tre olika storlekar. Jag får en mycket fin passform med dessa lurar, och det är anmärkningsvärt för lurar i denna prisklass.

Annars har lurarna några fula detaljer i spegelfärgad plast. Det gör att de ser billiga ut, vilket de i och för sig är.

Den lur jag har fått är i vanlig svart färg. Jag använder inte fjärrkontroll så jag får ingen glädje av den korta sladden. Det finns dock en skarvkontakt som känns rejäl.

Jag hade lite problem med skrapande sladdar när jag var ute och gick, men när jag drog kabeln mellan jackan och tröjan gick det bra.

EX-71 har en systerlur som heter EX-51 och denna lur är, vad jag vet, identisk med EX-71 förutom att den har en vanlig sladd.

EX-71 har en konstruktion med längd på sladdarna från lurarna där den ena är längre än den andra. Den ena luren "bär upp" sladden från iPoden och den andra går runt huvudet. Det är smidig om du möter någon bekant, bara att ta ur lurarna och låta dem hänga.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/ex71..." border="1" />

Nu är det alltså dags för omdömet om ljudet. Det första som slår mig när jag sätter på mig lurarna är att basen är mycket stark. Det är inte en "korrekt" bas, den låter uppblåst. Men det känns skönt ändå i basintensiva låtar.

Något annat jag lägger märke till är diskanten. Den är förhållandevis hög. Men något som inte märks är mellanregistret. För det känns inte alls. Mycket lustigt.

Diskanten är OK, inga kommentarer. Den lider dock av att inte ha stöd från mellanregistret.

Slutsats
Dessa lurar är billiga (billigaste pris på pricerunner 289 kronor) och har en fin passform. De stänger ute yttre ljud. De har en kraftig bas. Ljudet i övrigt är något sjukt då mellanregistret är väldigt nedtonat.

En lur som passar bra, stänger ute yttre ljud och har en fet bas. Inget för audiofiler, men väl för dig som vill uppgradera dina standardlurar till något som funkar.

-
* Bisarr ljudbild då mellaregistret är kraftigt nedtonat

+
* Kraftfull bas
* Bra passform
* Dämpar yttre ljud
* Kort sladd - perfekt för dig med fjärrkontroll

Ex-71 på pricerunner

Tack till Sony som bidrog med lurar för test.

Kommentarer
148 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.