Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Sennheiser HD200

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/hd20..." border="1" />

Vi testar ännu en "större" hörlur från Sennheiser. Denna lur kan vara intressant för iPod-älskare i och med att den har vita kupor.

HD200 är en lätt lur med stora kåpor som omsluter öronen. Kåporna är vita. Sladden går att ta loss från lurarna.

Bågen är lite för kort för mig, jag har ett ganska högt huvud. Detta bör dock inte vara något problem för de flesta. Efter en stunds användning blir öronen varma. Jag antar att detta fenomen är oundvikligt, men det är ändå värt att nämna.

Sladden är som sagt löstagbar. Det är en bra funktion om du råkar fastna med sladden någonstans. Då lossnar kabeln istället för att gå av. Men tyvärr glappar sladden i själva kåpan. Irriterande.

Ljudet då? Dessa lurar gör något konstigt med ljudet. Det låter som när man slår på "super surround" på en billig ministereo. Ljudet blir odetaljerat och oskarpt. En konstig rumskänsla infinner sig. Det ska dock sägas att lurarna har en kraftig bas.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/hd20..." border="1" />

Dessa lurar är slutna, så de ska isolera från yttre ljud. Och visst gör dom det, till en viss gräns. Men jag skulle inte säga att det är kraftig isolering. Dessa lurar har ett impedanstal på 64 Ohm, men det går ända att få ur en ok volym ur iPoden. Om du använder något av de många iPod-program som finns, t ex goPod, kan du ta bort volymbegränsningen på iPoden. Då kommer du att få en fin volymstyrka.

Det ska sägas att det är en väldigt skillnad i ljud mot en annan sennheiser-lur i precis samma prisklass, hd497. Och det har varit problem med test-exemplaret av hd200 i det att sladden till lurarna glappar hela tiden. Så intrycket av denna lur blir inte särskilt positivt.

<b>Sammanfattning</b>
Dessa lurar är vita, lätta och ger en känsla av kvalitet. De är slutna och isolerar från yttre ljud. På de lurar jag provade glappade sladden konstant. Ljudet är odetaljerat med en OK bas. De fungerar med din iPod, men om du inte bara älskar vitt och behöver en sluten lur rekommenderar jag något annat, t ex Sennheiser HD497.

-
* Otydligt ljud
* Sladd som har tendens att glappa

+
* Kraftig bas
* Den vita färgen passar fint med iPoden

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1" />

Fakta från Sennheiser

Hd200 på pricerunner (F n billigaste pris 547 kr.)

Tack till Sennheiser som bidrog med lurar för test!

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.