Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Fjällräven Kånken Maxi

Test av Fjällräven Kånken Maxi

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/kank..." border="1" />

Fjällräven hade förut en väska som hette Kånken Computer. Denna väska är en ersättare, inte en datorväska, men väl en "väska som man kan ha en dator i", som Fjällräven kallar det.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/maxi..." border="1" /><img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/maxi..." border="1" />

Väskan är gjord i ett vattenavvisande material och har två fack. Ett mindre, närmast det obligatoriska sittunderlaget, där man kan ha datorn. Sen finns det ett större fack där man kan ha allt annat. Och ett litet fack på utsidan. Det bakre facket har dubbla dragkedjor, så det lär hålla tätt även i ösregn. Fjällrävens logga sitter bakpå ryggsäcken och syns väldigt tydligt.

Det bakre facket är alltså avsett för datorn. Men det har bara vaddering på en sida. Så det går inte att stoppa sin dator där utan extra skydd. Jag använder Tucano Second Skin, och med detta funkar denna ficka utmärkt som datorfack. Sittunderlaget ger skydd åt ett håll, alltså mot ryggen.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/maxi..." border="1" /><img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/max_..." border="1" />

Det finns gott om plats för en 15" powerbook, och den bör även rymma en 17". Kolla måtten om ni är tveksamma.

I övrigt finns det alltså två fack, ett större och en liten ficka som sitter på utsidan. Fickorna har en flik som går över dragkedjan och skyddar mot regn.

Bärtekniskt är denna väska mycket fin. Ibooken och tunga skolböcker samsas i denna väska, det blir tungt, men ergonomin är mycket fin. Det är väldigt bekvämt att använda Kånken Maxi. Den har en mycket bra storlek, lagom för att ha skolböcker i, eller vad man nu vill ha i tillsammans med datorn.

Som sagt, detta är ingen datorväska, utan en "väska som man kan ha en dator i". Om du kompletterar med Tucano Second Skin har du en perfekt partner till din iBook/Powerbook.

-
* Inget särskilt skydd för en dator

+
* Mycket bekväm att bära, även när det är tungt
* Bra storlek
* Vattenavvisande
* Snygg

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1" />

Tack till Fjällräven som bidrog med en väska för test.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.