Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Etymotic Er-6i

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/ety_..." border="1" />

Det här är en fin lur för dig som gillar vita sladdar och "in-ear"-lurar. Er-6i är en specialvariant av Etymotic Er-6 och ett par riktigt bra lurar. Priset ligger runt $ 120.

Er-6i anländer i en liten, snygg förpackning. De är helt vita och har s k "tri-flange"-lurar, dvs lurar som liknar de vanliga hörselsnäckorna man får på apoteket. De går långt in i öronen, för mig var det alldeles för långt. Lurarna är vita och skoningslösa och det följer lätt med vax på dem.

Det finns även skumgummi-lurar med om inte de vanliga pluggarna passar. Jag tycker dock att de är i största laget.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/ety_..." border="1" />

Jag snokade lite på nätet och hittade tipset att klippa av den yttersta "flänsen", vilket jag också gjorde. Nästan inget vax kom nu med och jag fick en mycket bättre passform. Anmärkningsvärt bra.

Sladdarna på dessa lurar är tunna och ger en något billig känsla. De är två-och två tills de delas upp vid öronen, där blir det en enkel och VÄLDIGT tunn kabel. Sladdarna har en tendens att bilda ett skatbo vid förvaring.

Om denna kabel stryker mot jackan blir det ett skrapande ljud i örat. På sladden finns en liten klämma som fästes i kragen el. dyl för att undvika detta skrapande.

Det finns en fördel med dessa tunna kablar. När det fungerar fint med klämman blir känsla att det inte finns några lurar alls i öronen. Men ofta blir det störande skrapet väldigt tydligt, eftersom det är svårt att få en "perfekt" fästning av klämman. Men om du lyckas blir det mycket fint. Men om du inte lyckas...

Ljudet då? Lurarna sitter mycket fint i öronen på mig och ljudet får fritt spelrum in i hörselgångarna. Dessa lurar har en klar diskant. Mellanregistret är balanserat. Basen är tydlig, starkare än medel. Den biter i när det behövs.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/ety_..." border="1" />

Jag tycker att ljudet är mycket fint. Mycket beror det på den mäktiga passformen. Diskanten är detaljerad, utan att för den skull bli för skarp. Dessa lurar har en personlig stil och en spännande ljudbild.

<b>Uppdatering</b>
Jag har nu hittat en lösning på skrap-problemet. Lösningen är att sätta in lurarna upp-och-ned och fästa ihop sladdarna bakom huvudet. Detta kan göras med den medföljande "skjort-klämman" eller med en påsförslutare, eller vadhelst som passar. Kabelskrap är nu ett minne blott. Det enda smolket i bägaren är att sladdarna är tunna och skär in i örat om sladden är spänd för hårt.

<b>Sammanfattning</b>
Etymotic ER-6i är ett par personliga lurar med snygga, vita kablar. Ljudet är klart och detaljerat med en klar diskant. Ett trevligt ljud som bör upplevas. Smolket i bägaren är att sladdarna är väldigt tunna och skrapar emot kläder. Lösningen är att dra sladden över öronen och sluta dem bakom huvudet.

Etymotic ER-6i är en mycket trevlig lur. Leverar bra ljud för pengarna. Som sagt kostar den runt 120 dollar, försök att köpa från någon sajt som skeppar över hela jorden.

-
* Sladdarna ger upphov till skrap. Kan dock avhjälpas med ett enkelt handgrepp.
* Sladdarna är något tunna.

+
* Sitter som gjutna i öronen
* Klart och välbalanserat ljud
* Vita sladdar

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1" />

Stort tack till Etymotic Research Inc. som har bidragit med lurar för test. Läs mer om Er-6i på deras hemsida.

Kommentarer
101 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.