Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Belkin TuneDok Car Holder for iPod

<div align=left><i>FOTO: Mats Björnström</div></i>

99mac har testat Belkins bilhållare för iPod - ett bra köp för dig som använder din musikspelare i bilen.

För tvåhundrafemtio kronor får du en bilhållare som är funktionell och rätt stylish med god kvalitet. Vi testade hållaren i fyra olika bilar utan problem och det verkar som om bilindustrin lyckats enas om en hygglig standard vad gäller innerdiametern på kopphållare.

För säkerhets skull levereras bilhållaren med koppar i två storlekar gjorda av gummi. Diametern är i stort sett identisk enligt våra mätningar men dom har olika form: en har grova räfflor och passar bra i bilar med rejäla kopphållare (exempelvis amerikanska SUV:ar har exakt samma mönster) samt en likadan utan räfflor för något mindre diameter. Båda dessa koppar kan monteras i en adapterkopp som är gjord av hårdplast avsedd för kopphållare som "kniper åt" koppen - exempelvis Volkswagen Golf enligt Belkins manual.

Montering är simpel - sätt din iPod (passar alla iPods) i vaggan så att sugkoppen fixerar spelaren stadigt (kan kräva lite fukt). Skruva på iPodhållaren till lämplig höjd. Vinkla din iPod så att du ser skärmen. Det finns små fästen för att dra en ljud/synkkabel snyggt längs hållaren till exempelvis bilstereon eller en dator.

Omdöme
Materialen känns rejäla och passar fint med iPod. Tillverkaren lämnar tre års garanti och priset är relativt lågt. Uppfyller alla förväntningar på produkten.

Information
Tillverkare: Belkin
Beskrivning: Bilhållare för iPod
Pris: 195 kr exkl moms (244 kr inkl moms) hos Macoteket och på AppleStore

Belkin.com

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.