Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Höj din dator med iCurve

<br><center><img src=/testlabbet/pics/icurve/icurve_ibook.jpg border=0></center>

Du köpte en bärbar från Apple men du sitter framför den för länge utan att koppla den till en extern skärm. Du får ont i ryggen och nacken för att skärmen är för låg. Du tar några telefonkataloger och ställer din kära dator på dem. Det fungerar, men handen på hjärtat; är inte din ögonsten värd något bättre?

Griffin Technology har prylen för dig. Formgiven, genomskinlig plast får din PowerBook eller iBook i rätt höjd. Koppla in ett tangentbord och en mus och jobba med skärmen i rätt höjd. Har du en extern skärm till din PowerBook är iCurven bra. PowerBook-skärmen kommer upp i rätt höjd så du slipper böja huvudet för mycket när du flyttar blicken mellan skärmarna.

iCurve är snygg, elegant och passar verkligen ihop med din bärbara från Apple. Datorn lutar lite vilket gör att du även kan jobba med din dator på iCurven även om du inte använder extern mus och tangentbord. Den stora nackdelen är att du inte något stöd för armarna när du skriver vilket är ett måste när man skriver längre stunder. Men om du bara glider omkring på nätet så fungerar det bra att sätta upp datorn på en iCurve för att inte belasta nacken. Du får välja; nacken eller armarna.

iCurven klarar att du skriver på tangentbordet. Det svajar lite, men iCurve är främst tänkt att användas med extern mus och tangentbord.

När din dator står på iCurve så kommer det luft under datorn vilket gör att den kyls effektivt - det fungerar i alla fall för mig. Jag har haft min dator på ett plastställ från Dell där man ställer skärmen när man använder en bärbar Dell med dockningsstation. Min fläkt på min PowerBook G4 400 Mhz gick på ibland när jag pressade datorn. Nu var det länge sedan jag hörde fläkten och då är det lätt att pressa min älskling.

Sammfattning
Behöver du få upp din PowerBook eller iBook i en höjd som är bekväm för nacken och dessutom vill göra det med stil är iCurve ett bra val. Med Apples nya trådlösa tangentbord och mus blir lösningen fulländad.

iCurve är ingen portabel lösning för den som vill ta med sig sitt stöd i datorväskan när man ska iväg och jobba. Det kan ses som en nackdel när iCurve är så mycket snyggare än de ihopfällbara datorställ jag har stött på.

Betygsättning
<img src=/testlabbet/pics/logo/web/test4.gif>

Information
Tillverkare: Griffin Technology
Pris: 494 kr inklusive moms hos Macoteket

+ Sexig, snygg
+ iCurve är utformad så att inget är ivägen för cd-inkastet.
- Dyr, men din älskling är väl värd något extra?

<center><b><a href=http://99mac.se/testlabbet/pics/icurve/>Bilder finns här!</a></b></center>

Kommentarer
38 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.