Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

GRANSKNING: Speedmania Spot

<br><center><img src=/testlabbet/pics/speedmania/speedmaniaspot2.jpg></center>

Speedmania Spot är tangentbordsbelysningen för oss som inte har nya PowerBook med inbyggt dito. Onödigt tycker vissa, oundbärligt menar andra. Sitter du med en äldre dator och har behov av att arbeta på mörka platser är Speedmania Spot ett hett alternativ till pannlampan. Speedmania Spot är försedd med en USB-kontakt i ena änden och en LED-lampa i den anda. Däremellan finns en ca 40 cm lång ledbar arm i metall. Faktum är att hela konstruktionen är i metall och ger ett relativt gediget intryck.

Lampan, eller snarare dioden avger ett fast, intensivt vitt sken. Enligt tillverkaren ska den klara 8000 lystimmar. Under testet upptäckte jag inte att lampan nämnvärt skulle påverka batteritiden hos den bärbara datorn. Dioden förbrukar sannolikt inte mycket ström.

<center>

</center>

Lampan lyser faktiskt upp tangentbordet på ett effektivt sätt. Den ledbara armen är tillräckligt styv för att lampan ska stanna i den position du ställer in den. Frågan är dock hur bra USB-porten på datorn mår av att ta upp vridmomentet som uppstår då du ändrar lampans läge. Jag tror inte USB-kontakterna konstruerats för detta, ett viss försiktighetstänkande rekommenderas.

Omdöme
+ Billig
+ Tuff "visa upp för polarna"-pryl
- Är den verkligen användbar?
- Kan skada USB-porten vid våldsam handhavande

Information
Leverantör: Speedmania
Beskrivning: Lampa som ansluts till USB-porten
Pris: 99 exkl. moms (124 kr inkl. moms)

Länkar
http://www.speedmania.se

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.