Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Tucano Second skin

<a href=http://99mac.com/forum/showthread.php?s=&threadid=21586><img src=/testlabbet/pics/second-skin/skin.jpg alt=Tucano_Second_skin border=0></a>

Tucano Second skin är vad det låter som - ett andra skinn till din dator. Väskan är tänkt att vara ett tajt skinn som ska skydda din dator när du transporterar den i den väskan du själv vill använda för tillfället. En slags add-on datorficka till vilken väska som helst. Funktion är ungefär densamma som för sleeven från Waterfield Designs som recenseras här. Bilder på Tucano Second skin finns här

Användning och form
Väskan är tillverkad i ungefär 5mm tjock neopren och har ett blixtlås som löper runt drygt hälften av kanten. För att skydda datorn mot blixtlåset finns en liten flik som kan vikas upp runt datorn.
<IMG SRC=/testlabbet/pics/second-skin/flik.jpg>
Den lilla fliken ger också lite extra dämpning och smiter åt tajt kring datorn. Fodralets passform är bra och det är välsytt och känns bra. Blixtlåset är av bra modell som inte ser ut att gå sönder i första taget. Något som är lite synd är att det inte finns någon typ av bäranordning, vilket gör användningsområdet mycket begränsat till att just ligga i en annan väska. Ett annat minus är materialet. Neopren är ett fint material att ha närmast datorn, det är mjukt och fint. Men för att ge ett bra skydd vill man gärna ha ett mer slitstarkt ytterlager för att hindra vassa saker att repa och skrapa igenom det mjuka lagret. I idealfallet utgör väskan eller ryggsäcken det här skyddet, men om man har något tillsammans med datorn där i så faller det skyddet.

Slutsats
Idén är bra, men den känns helt enkelt för tunn för att man ska våga stoppa ner den i sin ryggsäck tillsammans med allt annat. Och att använda den ensam är inte ens att tänka på.
Så om du har en portfölj som är ordentlig och ger ett bra skydd i sig är det något passar det ganska bra som skydd för repor från pennorna i locket. Men om du vill kunna stoppa ner datorn i ryggsäcken utan att oroa dig för vad som ligger i ryggsäcken eller vad du stöter imot på färden bör du hitta någon annan lösning.

Tillverkare : Tucano
Beskrivning : Ett andra skinn för din bärbara dyrgrip
Pris : 411kr inkl. (329 exkl. moms) hos Macoteket

Betygsättning
Användarvänlighet: 3/5
Storlek & form: 3/5
Funktioner: 3/5
Prisvärde: 3/5

<IMG SRC=/testlabbet/pics/logo/web/test3.gif>

Omdöme
+ Bra idé med ett flyttbart datorfack
- För tunnt skydd

Länkar
Macoteket
Tucano

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.