Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oväntat stort deltagande i SADC 2010 - hela 145 appar

Under hösten har vi skrivit om SADC och rapporterat om antalet appar. Nu är tävlingen över och arbetet med att utse bästa appen återstår.

SADC står för Swedish Application Developer Contest och är en tävling om bästa svenska appen för smartphones under 2010. Den sista december var sista tävlingsdagen och när dammet lagt sig finns det totalt 145 appar som gör upp om segern. Fördelningen mellan operativsystem ser ut såhär:

  • iPhone/iOS: 73

  • Android: 67

  • Windows Phone: 4

  • Symbian: 1

Just nu pågår ett intensivt arbete av undertecknad och övriga i juryn när det gäller att utvärdera och bedöma vilka appar som är intressantast. Den 10 januari kommer jurymedlemmarna att publicera sina "shortlists" på de fem appar som ska nomineras. Utifrån dessa nomineringar väljs sedan en slutgiltig vinnare.

För min del har detta också blivit en intressant inblick i en värld jag inte tidigare varit så bekant med - nämligen Android. Generellt sett är appar för iOS mera välputsade och mera kommersiella så att säga, men å andra sidan finns det en annan hobbyentusiasm kring Android som genererar små intressanta appar för specifika önskemål.

För den som undrar om skillnaden mellan iPhone och Android så tycker jag den här beskrivningen är väldigt träffande

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.