Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Steve och Apple talar ut om "Locationgate"

Igår talade Apple ut om den omdiskuterade positionsdatan som sparas i iPhone. Efter det gav bl.a. Steve Jobs flera telefonintervjuer.

Det har skrivits mycket den senaste tiden om att Apple lagrar positionsdata i hemlig fil i din iPhone och iPad (bara 3G-versionen, ej WiFi) vilket gör det möjligt att i efterhand utläsa var och när telefonen har befunnit sig. Denna fil med longitud, latitud och tidangivelse kopieras sedan till datorn när man synkar med iTunes och ligger öppen för vem som helst att läsa.
I USA har det gått så långt att Apple är kallade till kongressen för att förklara sig den 10 maj.

Igår skickade Apple ut ett pressmeddelande där de förklarade filens existens. Apple lovade också att lagringen av datan ska upphöra i nästa uppdatering av iOS.
Efter det att pressmeddelandet skickats ut ställde Steve Jobs, Phil Schiller och Scott Forstall upp på ett flertal telefonintervjuer i bland annat Wall Street Journal och All Things D.

Trots att det skrivits att Google också sparar positionsdatan i Android-telefoner ville inte Jobs kommentera konkurrenterna och hur de använder datan. Han nöjde sig med att säga "Some of them don’t do what we do, that’s for sure”. Svaret syftar på att Apple hävdar att de inte säljer positionsdatan vidare till någon, något som Google sägs göra.

Avslutningsvis ville Steve inte kommentera den nästintill obligatoriska frågan: när han kommer tillbaka från sin sjukskrivning.

Ladda ner programmet (OSX) och titta var din iPhone har varit

Diskutera Locationgate i forumet

Källa: iPhoneTracker, WSJ, Apple, All things D

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.