Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 5 - så blev det

Keynoten är över, iOS 5 presenterat och videos på betan finns redan på YouTube.

iOS 5 har enligt Apple 200 nyheter jämfört med iOS 4. Några av dessa delade de med sig på keynoten igår kväll svensk tid. iOS 5 beta 1 finns redan att ladda ner från Apple om man är en utvecklare och har konto. Här är några av nyheterna:

Notification Center:
Notification Center håller reda på alla dina nya mail, SMS, tweets, FB-uppdateringar, kalendern, mlf. Nya meddelanden dyker upp på skärmen högst upp och stör inte om du håller på att jobba i någon app. Även på Lock Screen så samlas olika typer av meddelanden så du enkelt kan läsa och svara på dem.

PC Free:
I och med iOS 5 behöver man inte längre en dator (PC - Personal Computer) för att aktivera, uppdatera, ta backup eller återställa sin iEnhet.

iMessage:
En ny app för att gratis kommunicera med vänner på andra iEnheter. Det är en IM-chat som via 3G eller WiFi skickar textmeddelanden, bilder, videos, kontakter, etc till dina vänner. Chattarna synkas mellan dina egna iEnheter, så börjar du skriva på din iPhone kan du byta till din iPad utan att förlora något tecken. Mottagaren ser varje tecken du skriver så fort du skriver det.

Newsstand:
Samma app som iBook men för tidningar. Newsstand håller reda på tidningar och prenumerationer som har köpt och laddar automatiskt ner nya nummer när de kommer ut.

Kamera:
Apple har äntligen kopplat en knapp till att ta ett kort. Genom att trycka på Volym Upp så tar du nu ett kort. Man kan även öppna Kameran direkt från Lock Screen. Zooma görs nu på vanligt iEnhet-sätt och andra inställningar såsom fokus och exponering görs direkt på skärmen.
Har du ett iCloud-konto med Photo Stream aktiverat så kommer dina foton att laddas ner till alla dina andra enheter också.

Photos:
Behanda din bilder direkt i din iEnhet, Beskär, rotera, förbättra och ta bort röda ögon är bara några av funktionerna i uppdaterade Photos.

Safari:
Safari Reader plockar bort annonser, frames och annat onödigt på sidor för att det ska bli så lätt som möjligt att läsa dem. Safari Reading List sparar du intressanta hemsidor för att läsa dem senare, listan kan synkas mot iCloud, På iPad kommer Safari även att få tabbar för att lättare hålla koll på fler öppna sidor samtidigt.

Reminders:
Kom-i-håg-lappar som inte bara kan sättas till en viss tid och datum, utan även specifika platser. Så t.ex. kan din shoppinglista ploppa upp när du närmar dig affären. Reminders synkar även mot iCloud.

Twitter:
Twitter är nu en del av iOS 5 och du kan twittra direkt från Safari, Photos, Camera, YouTube och Maps. Du kan även lägga till Twitter-namn i dina kontakter.

Trådlös synkning:
Äntligen kan man synka mot iTunes över WiFi.

iOS 5 hos Apple

Videos med iOS 5 beta:
http://www.youtube.com/watch?v=Q45SLPr0PP4
http://www.youtube.com/watch?v=bwhpvpFgxOQ

Diskutera iOS 5 beta i forumet

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.