Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Switch Easy CARD

Vi testar ytterligare ett fodral från Switch Easy som även har plats för ett kort i kreditkortsformat.

SwitchEasy har mängder med fodral till iPhone, vi har fått tag på ett par av dem och nu har vi kommit till CARD. Tidigare har vi testat TRIM. CARD passar till både iPhone 4 och 4S och finns i färgerna svart, vit och lila.

Vid första anblicken ser CARD ut som ett vanligt, lite enklare fodral. Tillverkad i hård plast i avslöjar bara den tunna springan på ena långsidan att något annat kan dölja sig inuti.

Där finns det plats för ett betal- eller kreditkort men tanken är att man ska förvara ett kort som inte behöver tas ut så ofta. T.ex. ett SL-kort om man bor i Stockholm eller andra kort som stöder NFC. För er som inte bor i Stockholm eller gör det men inte använder kollektivtrafiken så räcker det numera att endast hålla sitt månadskort ovanför spärrarnas avläsare, det kan t.o.m. fungera att ha kortet i fickan eller i botten på en väska för att läsaren ska kunna känna av och öppna spärren. I andra länder finns det även liknande kort för att betala mindre summor i t.ex. 7-11 eller tobaksaffärer, allt man behöver göra är bara att nudda kortet mot läsaren och godkänna summan. I dessa fall är tanken väldigt god att förvara ett kort i fodralet.

I förpackningen finns:
2 st displayskydd
1 putsduk
2 skydd för dockkontakten
2 skydd för hörlurskontakten

Nästan hela båda kortsidorna (utom hörnen) är oskyddade vilket såklart är en nackdel, kortsidan med dockkontakten kan man dock skydda med hjälp av ett löst skydd av gummi (medföljer) som man kan sätta fast där. Även kontakten för hörlurarna kan skyddas på samma sätt.

På baksidan utmärker sig en Switch Easy logga längst ner. Den är dock mer än bara en utsmyckning, genom att trycka den åt sidan så förs kortet ut en bit så man kan få tag i det med fingrarna och dra ut det den sista biten. Självklart finns det ett hål för kameran och blixten också.

Själva fodralet erbjuder inte särskilt mycket skydd och inger inget större förtroende i sitt enkla utförande. Det är ganska hårt och styvt och det känns nästan som om det skulle spricka om man tappade det. Men efter lite tester så verkar det ändå göra sitt jobb, att skydda din iPhone.

Priset är 30 USD exkl frakt från Switch Easy och har man behov av att alltid bära med sig ett kort i kreditkortsformat är Easy Switch CARD en av de bästa lösningarna. Andra fodral på marknaden som också har plats för ett kreditkort blir ofta onödigt tjocka, men så är det den enda fördelen som CARD har. Om man bara ser till den som ett fodral så finns det klart bättre, snyggare och billigare alternativ på marknaden.

Fördelar:
+ Smalare än konkurrenterna

Nackdelar:
- För plastig

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.