Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mer om iPad 3: lansering 7 mars och 4G?

Det märks att vi närmar oss lanseringen av iPad 3 för nu står ryktena som spön i backen. Och då snackar vi inte flamsrykten från Digitimes utan de stora drakarna. Två sådana "säkra" rykten är lansering 7 mars och stöd för 4G (LTE).

Lansering 7 mars- mycket troligt

Detta kan i princip räknas som säkert. För det första gick iMore ut med ryktet, och de har haft rätt tidigare. Sen stämmer det med tidigare rykten om första veckan i mars. Men framförallt så har Jim Dalrymple på The Loop sagt sitt berömda Yep.

4G (LTE) i iPad 3- troligt

Detta har fram tills nu känts som ett kanske-rykte. Både för att 4G är ökänt för att sluka batteri och för att det dröjer innan 4G är en etablerad standard globalt. Apple brukar vänta in brett stöd, till exempel saknade iPhone 3G första året och iPhone 4S fick inte 4G). Ryktena om 4G har florerat ett tag, men nu har även Wall Street Journal sagt sitt i frågan och de menar att det blir 4G i iPad 3, så det verkar troligt.

iPad i mindre storlek?- njae... inte troligt nu

Ett återkommande rykte är att Apple har byggt prototyper för en mindre version av iPad. Det senaste är att denna "iPad mini" skulle ha en skärm på 8 tum, något som ändå är tillräckligt stort för att Apple inte ska behöva ändra upplösningen på 1024 x 768.

Att Apple har byggt sådana prototyper är rätt säkert utifrån hur många rapporter det kommit om detta, men att det betyder att Apple släpper en sådan produkt är inte alls givet. Apple testar hela tiden olika format och då och då leder det till rykten som aldrig blir något (t.ex. var hela ryktesgrejen kring en nydesignad iPhone 5 förra sommaren ett sådant prototyp-rykte).

John Grubers kommentar understryker skepsisen:

This is not the iPad 3, which I believe will have a same-sized (9.7 inches) double resolution display. This is a different iPad, which, last I heard, Apple was only considering, not committed to bringing to market. I wouldn’t bet on it.

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.