Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X 10.8 Mountain Lion släpps överraskande till utvecklare

Många blev tagna på sängen idag när nyheten om OS X 10.8 Mountain Lion släpptes som en bomb på nätet. Från till synes ingenstans släppte Apple idag en utvecklarversion av Mountain Lion och mot slutet av sommaren ska det vara färdig för användarna.

Denna nyhet är förvånande på flera punkter, både för att många förväntade sig ett längre upphåll innan nästa version av OS X eftersom det varit så tidigare. Men även för att detta inte läckt ut i förväg. Ett antal journalister och sajter hade fått tillgång till denna information i förväg, som amerikanska Macworld, The Verge, John Gruber på Daring Fireball, Jim Dalrymple på The Loop med flera.

Nyheterna är främst sådana som är bekanta för iOS-användare: iMessage (istället för iChat), Påminnelser, Anteckningar, Notiscenter, Twitter-integration, Game Center och AirPlay-spegling mm. En annan stor nyhet är Gatekeeper som gör att användarna kan styra vilka program som får köras på datorn.

Här finns massor av läsning för den som vill veta mer:
The Verge: Mac OS X 10.8 Mountain Lion preview: Notification Center, iMessage, AirPlay and more
Macworld: Hands on with Apple's new OS X: Mountain Lion
The Loop: First Look: OS X Mountain Lion
Macworld: Mountain Lion: Hands on with Gatekeeper
MacStories: iCloud File Sharing

John Gruber skriver inte bara om Mountain Lion utan även om hur hela presentationen från Apple gick till, där han fick sitta ner själv med Phil Schiller och två andra och få ett alldeles eget Apple-event:

Handshakes, a few pleasantries, good hot coffee, and then, well, then I got an Apple press event for one. Keynote slides that would have looked perfect had they been projected on stage at Moscone West or the Yerba Buena Center, but instead were shown on a big iMac on a coffee table in front of us.

Diskussionen om Mountain Lion pågår redan i den här tråden.

Bild ovan från Macworld.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.