Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Är du nöjd med storleken på iPhone?

Medan iPhone inte rubbat en millimeter på skärmstorleken sedan begynnelsen pågår det ett race bland Android-telefoner där mottot verkar vara ju större skärm desto bättre. Önskar du att iPhone också skulle få en större skärm?

Bilden är lånad från den roliga Samsung’s super-sized Galaxy Note changed my life från The Techblock.

Vi kan börja med att slå fast att någon förändring i skärmstorleken på iPhone är högst tveksam. Det mesta tyder på att Apple fortsätter på den inslagna vägen med en skärm på 3,5 tum. Men det hindrar inte att vi kan lufta våra åsikter i frågan.

Helt klart är också att det finns många där ute som på allvar tycker att en lite större skärm är att föredra. Inget fel i det, en poäng med Android-marknaden är att tillverkare kan variera sig mer än Apple är villiga att göra.

Frågan om skärmstorlekar handlar inte bara om fysisk storlek på skärmen, utan också antalet pixlar och upplösningen. Apple har i praktiken bara en upplösning som alla appar är anpassad för, även om det gått från 480 x 320 pixlar till det dubbla 960 x 640 i och med Retina-skärmen på iPhone 4. Men alla element på skärmen, knappar, tangenter osv har behållit samma fysiska storlek oavsett Retina eller inte. Antingen har de en pixel eller fyra pixlar på samma fysiska yta. Mer läsning om upplösning på iPhone vs Android finns bland annat här. (På tal om Daring Fireball så är det kul att läsa det här om 960 x 640 såhär i efterhand.)

Man ska komma ihåg att iPhone betraktades som stor när den kom, det var en tid när de flesta telefoner snarare var i klass med Sony Ericssons klassiska T610. Mycket har dock hänt sedan dess och våra mobiltelefoner är i allt större utsträckning små datorer numera.

Personligen kan jag se fördelar med en större skärm i vissa sammanhang när man sitter med telefonen i handen och ska läsa eller se på video etc. Men telefonen ska också vara praktiskt hanterbar, den ska rymmas bekvämt i en ficka etc. Så för min del är 3,5 tum en bra avvägning. Vad tycker du?

Kommentarer
103 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.