Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ivy Bridge försenad till juni - påverkar troligen Apples bärbara

Intel bekräftar att Ivy Bridge är försenad och det är troligen dåliga nyheter för den som väntar nya MacBook Pro och MacBook Air från Apple.

Det har funnits rykten sedan en tid om att Intels nya plattform Ivy Bridge skulle lida av förseningar men det fanns förhoppningar om att det inte gällde de processorer Apple använder. Nu verkar det dock som att problem trots allt är mera omfattande efter att det bekräftats direkt av en toppchef hos Intel till tidningen Financial Times:

Intel expects its next-generation microprocessors to go on sale eight to 10 weeks later than initially planned, according to Sean Maloney, executive vice-president of Intel and chairman of Intel China.

In his first interview to discuss Intel’s business in China, Mr Maloney told the Financial Times that the start of sales of machines equipped with Ivy Bridge – the 22nm processor set to succeed Sandy Bridge in notebooks this year – had been pushed back from April. “I think maybe it’s June now,” he said.

Det råder ingen tvekan om att Ivy Bridge kommer att finnas i nästa generations bärbara datorer från Apple. Ivy Bridge ger bättre prestanda, men framförallt mycket bättre hushållning av strömförbrukningen. Lägre strömförbrukning ger svalare, tystare datorer som kan användas längre på en batteriladdning. Det påverkar också hur Apple måste bygga datorerna fysiskt eftersom värmeutvecklingen i hög grad påverkar designen och val av komponenter.

Apple har tidigare haft förmånliga avtal med Intel och fått tillgång till teknik i förväg ibland. Men om det stämmer att det är tillverkningsproblem som ligger bakom förseningen och att det även gäller de processorer Apple är ute efter, ja då är det tyvärr troligt att även Apples planer blir lidande av detta. Därmed kan de tidigare ryktena och förhoppningarna om lansering i april grusas.

Bild ovan från 9to5mac.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.