Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Den långa väntan på nya Macar

Sugen på en ny Mac? Oavsett vilken modell du vill ha kan det vara värt att vänta lite eftersom inget hänt på ett halvår.

I takt med att Apples iOS-produkter som iPhone och iPad vuxit sig överlägset störst vad gäller försäljning och intäkter för Apple har de traditionella Mac-datorerna hamnar lite i skymundan, även om de säljer bättre än någonsin.

Apple har också allt mer släppt den relativt regelbundna uppdateringsfrekvensen, förut kunde man räkna med en uppdatering ungefär var sjätte månad för många av produkterna. Men de senaste åren har uppdateringarna släpat efter allt mer och situationen just nu är kanske den mest extrema hittills. Samtliga Macar väntar på uppdateringar.

På tisdag är det exakt ett halvår sedan MacBook Pro uppdaterades. MacBook Air och Mac mini är 9 månader gamla, iMac är 11 månader gammal och Mac Pro smått otroliga 21 månader gammal. Såhär ser listan ut:

  • MacBook Pro: oktober 2011 - 6 månader

  • MacBook Air: juli 2011 - 9 månader

  • Mac mini: juli 2011 - 9 månader

  • iMac: maj 2011 - 11 månader

  • Mac Pro: juli 2010 - 21 månader

Ironiskt nog är det MacBook Pro som ligger hetast till för en uppdatering enligt de senaste ryktena eftersom Intels nya Ivy Bridge-plattform är redo för lansering. Ivy Bridge lär också komma till övriga Macar snart.

Min gissning är att vi de närmaste två-tre månaderna kommer att få se uppdateringar av hela produktlinjen. Först ut MacBook Pro sen iMac, Mac mini och MacBook Air. Mac Pro är lite speciell, men i och med nya Xeon-processorn är det rimligt att anta att Apple är på gång med en ny modell snart.

Köpa nu eller vänta?

Som vanligt när det gäller köpråd så ska man inte vänta med köp om man verkligen behöver sin dator omgående. Speciellt som Apple senaste åren inte längre uppdaterar lika regelbundet och det därmed kan bli en oviss och lång väntan om du har otur.

Men om du sparat länge för en ny Mac, gärna vill göra ett bra köp och inte har så bråttom skulle jag rekommendera att du håller i plånboken ett tag till och har lite is imagen. För det är mycket som tyder på att det blir bra uppdateringar när de kommer. Ivy Bridge banar väg för bättre prestanda med lägre strömförbrukning och sen har vi alla rykten kring högupplösta skärmar också.

(Som vanligt är också MacRumors utmärkta Buyer's Guide den definitiva källan för att kolla när olika Apple-produkter släppts.)

Kommentarer
83 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.