Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Telia tar tv till Mac, iPhone och iPad får vänta

Telia tar sitt tv-utbud till datorn med tjänsten Play+ som lanseras i morgon. Dock inget stöd för iPhone eller iPad i dagsläget, det sägs komma senare.

Tv-marknaden håller på att förändras mycket och tjänster för strömmande tv blir allt populärare. SVT Play har redan etablerat sig som ett populärt alternativ till klassisk tv-mottagning och nu kommer Telia Play+ som är ny tjänst från Telia för att existerande kunder ska kunna se på strömmade tv-program direkt i datorn.

Det är kostnadsfritt att öppna ett konto hos Telia Play+ och med kontot går att välja bland 1300 hyrfilmer som kostar mellan 9 och 39 per gång. För att få tillgång till tv-tjänsterna krävs fast bredband eller digital-tv från Telia.

De kunder som redan har motsvarande paket i digital-tv får Play+ till ett lägre pris. Till exempel kostar paketet Play+ Stor 149 kr i månaden men för de som har kanalpaketet Stor för digital-tv kostar det 74 kr i månaden. I detta paket ingår 24 kanaler och 21 programbibliotek. Det finns även ett paket med barnkanaler som tillval.

Än så länge fungerar Play+ bara på Mac och PC. Telia understryker att tjänsten fortfarande är under uppbyggnad och att den kommer till mobiltelefoner och surfplattor längre fram, oklart när. För att Play+ ska fungera på Mac krävs först en installation av Microsofts Flash-liknande teknik Silverlight.

De kanaler som ingår i Play+ Stor är: BBC World News, BBC Entertainment (från 2/7), Eurosport, Eurosport 2, National Geographic, National Geographic Wild, Nickelodeon, Star!, Silver, Showtime, TNT, CNN, Cartoon Network, TCM, Disney Channel, History Channel, Fuel TV, Outdoor Channel, Animal Planet, Axess, TLC, Discovery Channel, Discovery World och Discovery Science.

Viaplay stödjer fler plattformar

Konkurrenten Viaplay från Viasat har kommit längre med sin tjänst som redan är igång och erbjuder stöd för iPhone, Android och iPad utöver Mac och PC samt vissa tv-apparater, boxar och hemabiosystem.

Viplay påstår sig ha Skandinaviens största utbud av tv, film och sport online. Det finns tre alternativ, antingen bara tv (49 kr i månaden), eller tv och film (99 kr i månaden) eller tv, film och sport (149 kr i månaden). Programutbudet skiljer sig en del från Telia, Viaplay har TV3, TV6 och TV8 Play Premium som kanaler samt ett antal tv-serier, realityprogram, komediserier, barnprogram, dokumentärer med mera.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.