Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iTunes Match och iTunes-molnet till fler länder, dock ej Sverige

Apple har lagt till tjänsten iTunes Match och möjligheten att ladda ner köpt musik och film i iTunes-molnet för ett stort antal länder, men Sverige och dess grannländer står fortfarande utanför.

iTunes Match är Apples tjänst för att låta användare mot en månatlig kostnad lyssna på hela sitt musikbibliotek var man än är via "molnet". Tjänsten matchar användarens musikbibliotek mot iTunes Store och låtar som inte finns med där laddas upp och lagras på Apples servrar.

Tjänsten lanserades i USA i november förra året och har sedan dess kommit till allt fler länder eftersom. MacRumors rapporterar att Apple precis lanserat iTunes Match på bred front till de flesta av de över 60 länder som iTunes finns i - men inte Sverige och dess grannländer Norge, Danmark och Finland. Inte heller i Ungern, Japan, Polen och Rumänien heller. (Island har inte tillgång till musik i iTunes Store överhuvudtaget.)

Varför Sverige är bland fåtalet länder som inte ännu fått iTunes Match är inte känt.

Inte heller iTunes-molnet för film och musik

Apple har även lanserat iTunes-molnet ("iTunes in the Cloud") för film och musik till ett stort antal nya länder. Men inte heller där får vi del av detta ännu.

iTunes-molnet är möjligheten att ladda ner tidigare köp igen. I Sverige har vi tjänsten endast för appar och böcker. I de flesta andra länder går det nu även att ladda ner tidigare köpt film och musik.

Se hela Apple lista över vilka länder som har tillgång till vad för iTunes Match och iTunes-molnet.

Kommentarer
38 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.