Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Power Nap för nyare MacBook Air och MacBook Pro Retina via uppdatering

En uppdatering av fast programvara för MacBook Air från 2011 och senare samt MacBook Pro Retina aktiverar Power Nap-funktionen i Mountain Lion.

Vid WWDC i mitten av juni presenterade Craig Federighi från Apple några ytterligare nyheter i Mountain Lion, utöver de som redan var kända från presentationen i februari.

En av dessa var Power Nap, en funktion som gör det möjligt för datorn att hålla sig uppdaterat fastän den är i vila, på ett skonsamt sätt för strömförbrukningen. Nedan en lista på vad Power Nap kan köra medan datorn är i vila:

  • Mail:Hämta nya meddelanden.

  • Kontakter:Ändringar i kontakter på andra enheter synkas.

  • Kalender:Updateringar av kalendrar och inbjudningar.

  • Påminnelser:Ändringar i påminnelser på andra enheter.

  • Anteckningar:Ändringar gjorda på andra enheter.

  • Dokument i iCloud:Ändringar gjorda i/via iCloud.

  • Bildström:Nya bilder från iPhone, iPad och iPod touch.

  • Mac App Store:Nya uppdateringar för mjukvara i Mac App Store.

  • Time Machine-backup:Ta backup medan datorn vilar.

  • Hitta min Mac:Hitta en försvunnen Mac även när den är i vila.

  • VPN on demand:E-post för företag uppdateras säkert.

  • Inställningsprofil:Macar som hanteras via inställningsprofiler kan ta emot uppdateringar av dessa.

Vissa av uppdateringarna sker endast när datorn har strömmen inkopplad. Allting sker i tysthet, inga fläktar går igång, inget ljus slås på.

Power Nap fungerar bara på ett fåtal nyare Macar. Dessa är är MacBook Air från mitten av 2011 och mitten av 2012 samt MacBook Pro Retina. När Mountain Lion släpptes förra veckan fungerade dock inte Power Nap ens på dessa datorer. Det saknades en uppdatering av den fasta programvaran, SMC (system management controller). Nu har Apple släppt SMC-uppdateringar för berörda modeller som aktiverar Power Nap-funktionen.

När det gäller MacBook Pro Retina fixar denna SMC-uppdatering även problem med vila och rekommenderas även om datorn inte uppdaterats från OS X Lion. Uppdateringarna finns på Apple hemsida, men även via Mac App Store (i Mountain Lion) eller Programuppdatering (i Lion).

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.