Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iMore: iPad mini och nästa iPhone lanseras 12 september

UPPDATERAD. Onsdagen den 12 september ska Apple hålla ett specialevent för att presentera höstens nyheter i form med framförallt nästa iPhone och den omtalade iPad mini.

Enligt webbplatsen iMore kommer Apple hålla ett av sina specialevent onsdagen den 12 september för att både lansera nästa iPhone-modell och den omtalade iPad mini samt även en ny modell av iPod nano och troligen även iPod touch. Bara 9 dagar senare, fredagen den 21 september, ska nästa iPhone börja säljas (i USA i alla fall - Sverige brukar sällan vara med i första omgången). När iPad mini börjar säljas är däremot oklart enligt iMore, som säger att deras uppgifter kommer från trovärdiga källor som haft rätt förut.

Även iLounge tror på septemberlansering av nästa iPhone och iPod-modeller, men är lite mera tveksamma till om iPad mini kommer att lanseras då, eftersom den inte kommer att vara klar förrän senare i höst, kanske först november, enligt dem.

iLounge säger vidare att Apple även jobbar på nya officiella skal för iPhone. Ett ska vara likt dagens "bumper" men ett annat helt nytt kommer att påverka marknaden för skal markant. När det gäller iPod är det främst iPod touch som enligt dem ska bli mera lik iPhone 4 medan det är osäkert om iPod nano.

Vi har skrivit om iPad mini förut som är en mindre iPad på 7,85 tum med samma upplösning som dagens iPad. Den blir billigare än dagens iPad och placerar sig mellan iPhone och dagen iPad för de som vill ha mera yta men tycker dagens iPad är för stor. Men den är ändå stor nog för att gränssnittet och appar inte ska bli för litet. iPad mini ska få samma mindre dockningskontakt som nästa iPhone väntas få.

Tidigare idag sammanfattade vi de senaste om utseendet på nästa iPhone. Den ser i stort ut som dagens telefon, men är tunnare, har större (längre) skärm och mindre kontakt. iPhone 4S lanserades i oktober, men september har annars varit den månad som Apple traditionellt uppdaterat iPod och släppt iTunes-nyheter.

iPod nano sägs bli mera lik iPod touch och gamla iPod nano.

iMore har tidigare träffat rätt när det gällde datum för lanseringen av iPad 3 och datum för förhandsbeställningar av iPhone 4S.

Uppdatering 31 juli:

Sedan detta publicerades har det kommit in fler rapporter som pekar på samma datum. AllThingsD rapporterar att de hört från källor att det ska vara event samma vecka, även om innehållet är oklart. The Verge skriver att deras egna källor säger 12 september och framförallt har Jim "The Beard" Dalrymple givit sitt klassiska "Yep".

Allt pekar på att vi får se nästa iPhone presenteras detta datum. Men det är fortfarande lite mera osäkert om iMores påstående om iPad mini presenteras samtidigt. Lite mera kontroversiellt är även iLounges påstående om vanliga iPad ska komma i en fjärde generation, tunnare och med nya kontakten. Detta rykte får anses som tveksamt tills vidare, även om det finns en poäng i att byta till den nya kontakten på så många modeller som möjligt.

Uppdatering 1 augusti:

Den nya mindre dockningskontakten som i olika rykten påståtts ha 16 eller 19 pinnar kommer enligt iLounge bara ha 8 pinnar. En av deras källor säger även att kontakten kommer att gå att använda oavsett vilken väg den sätts in, men andra källor är osäkra på den punkten.

Kommentarer
91 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.