Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Burner ger tillfälliga telefonnummer

Burner är ny app som gör det möjligt att använda tillfälliga telefonnummer i iPhone. Än så länge fungerar appen bara i USA och Kanada men utvecklarna jobbar på att lägga till fler länder.

Som namnet antyder ger Burner möjligheten att skapa tillfälliga telefonnummer som man sedan "bränner" när de inte behövs längre. Nya telefonnummer skapas genom att köpa krediter inuti programmet. En "Burner" kostar mer ju längre telefonnumret ska fungera och ju fler samtalsminuter som behövs. Det går att i efterhand lägga till tid och samtalsminuter till en Burner.

Användningsområdena för tillfälliga telefonnummer är många, till exempel för att slippa lägga ut privatnummer vid försäljning på nätet eller på dejtingsajter. Men det går förstås också att användas för mindre ädla syften som kriminell verksamhet. Det senare existerar dock redan idag genom anonyma kontantkort som används och sedan kastas.

Burner är inte heller lika anonymt som kontantkort. Utgående samtal startas inifrån appen men sker genom den vanliga telefonen och mottagaren kan se originalnumret. Burner handlar främst om att slippa lämna ut sitt vanliga nummer för ingående samtal (och SMS), inte om total anonymitet.

Om och i så fall när Burner kommer till Sverige är inte känt, men utvecklarna skriver att de arbetar på att lägga till internationellt stöd "så fort vi kan".

Frågan är slutligen om möjligheten att göra tillfälliga telefonnummer är bra eller om det kommer att missbrukas.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.