Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung hävdar bestämt: Galaxy Tab före iPad

Hårda strider i en rättegång mellan Apple och Samsung har under de senaste veckorna eskalerat till nya höjder. Apple hävdar att Samsung har valt att kopiera Apples unika design. Samsung å sin sida menar på att Apples design inte alls är unik och därför borde vara öppen för alla.

Designern Jin Soo Kim som jobbar för Samsung vittnade igår om att företaget startade sina planer och ritningar för deras surfplatta Galaxy Tab 10.1 långt före Apple. Det är alla fall vad det koreanska företaget hävdar. Jin menar att Apples anklagelser mot Samsung är nonsens då de startade projektet för sin surfplatta oktober 2009 medan iPad offentliggjordes den 27 januari, 2010.

Kan tyckas som löst snack men Kim var säker på sin sak och ska även ha visat upp ett mejl som visar en bild på en surfplatta väldigt lik Galaxy Tab.

Apple å sin sida hävdar fortfarande att designen för Samsungs surfplatta rakt av är ett plagiat från Apples iPad 2. På frågan om varför Samsung valde att designa om Galaxy Tab 10.1 efter att de sett iPad 2 och dess tunnhet, svarade Kim att de länge försökt jobba med att få fram, precis som Apple, en av de tunnaste surfplattorna i världen, varav skälet till en ny design.

Vem som egentligen var först med designen kan tyckas oviktigt, men sanningen är att det spelar en stor roll i kampen om att vinna målet. Enligt sajten Gizmodo så är det också meningen att vittnesmålen ska upphöra i morgon fredag​. ​

Samtidigt verkar det som att domaren Koh har tröttnat en gång för alla då hon återigen, en sista gång, uppmanar de båda företagen att träffas och skapa fred: “I see risk here for both sides if we go to a verdict”. Senast som Apple och Samsung tvingades till ett möte var tidigare i år vilket kanske inte helt oväntat inte ledde till någonting.

Källa: TheVerge, Gizmodo

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.