Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Authentecs fingeravtrycksteknik redan i nästa Iphone?

Apples uppköp av Authentec kan betyda teknik för fingeravtrycksläsning redan i nästa Iphone, hävdas det efter att mera om förhandlingarna mellan Apple och Authentec blivit kända.

I slutet av juli blev det känt att Apple ingått avtal med Authentec om att köpa företaget för 356 miljoner dollar. Ett av de större uppköpen Apple gjort på länge. Authentec tillverkar hårdvara och mjukvara för säkerhetsfunktion åt tillverkare av mobiltelefoner, datorer med mera samt sitter på många patent relaterade till säkerhet, som till exempel fingeravtrycksläsare.

Förutom de övergripande avtalen blev inte mycket känt om varför Apple ville köpa företaget. Nu har Authentec lämnat in ett dokument till amerikanska myndigheter som mera i detalj beskriver hur avtalet kommit till, avsett för aktieägarna att ta del av inför omröstningen om de ska gå med på Apples bud.

Matt Brian på The Next Web har läst igenom dokumentet och kommit fram till att Apple hade bråttom att komma över "ny teknologi" från Authentec. I dokumentet framgår att Apple under förhandlingarna varit mån om att i första hand säkra tillgången till den nya teknologin, även om köpet av Authentec inte skulle gå igenom.

Brian är säker på att denna nya teknologi handlar om fingeravtrycksläsare och han tror att Apple vill implementera tekniken redan i nästa Iphone, som enligt trovärdiga rykten ser ut att lanseras 12 september. Fingeravtryck kan bland annat användas för att öka säkerheten vid köp i mobiltelefonen, något som skulle gå hand i hand med Apples nya Passbook i IOS 6.

I våras presenterade Authentec en sensor för fingeravtryck som specifikt var designad för säkerhet vid köp genom NFC. NFC står för Near Field Communication och är en teknik för att trådlöst på korta avstånd använda mobiltelefoner för bland annat inköp. Vissa rykten säger att nästa Iphone får NFC-teknik, andra att Apple skyndar långsamt med mobila betallösningar.

Apples brådska med att få klart avtalen betyder rimligtvis att de tänker använda tekniken inom en snar framtid, men kan de verkligen hinna få in ny teknik i nästa Iphone på så kort tid? Produktutveckling tar lång tid och nästa Iphone har förmodligen varit klar för produktion sedan en tid, för att hinna producera miljontals exemplar inför lanseringen i september.

Vad tror ni, kommer vi att få se teknik från Authentec redan nästa månad?

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.