Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X 10.8.2 ger bättre batteritid

Tillhör du de som noterade att en uppgradering till OS X 10.8 (Mountain Lion) också dramatiskt sänkte batteritiden i din bärbara Mac? Då finns det hopp om bättring med den kommande uppdateringen till OS X 10.8.2.

Det är ingen överdrift att påstå att OS X 10.6.8, den sista versionen av Snow Leopard, på många sätt var Apples snabbaste och minst buggiga version av OS X någonsin, i synnerhet om man jämför med efterföljaren OS X 10.7 (Lion). Med OS X 10.8 (Mountain Lion) förväntades Apple göra om det man lyckades med när man tog OS X 10.5 (Leopard) och byggde om mycket under motorhuven till OS X 10.6, nämligen att göra Lion snabbare, stabilare och snällare mot din Mac i största allmänhet. Och på många sätt har Apple lyckats - OS X 10.8 är snabbare och fungerar bättre, även om det krävde sina offer i form av att en bunt äldre Mac-modeller inte längre kunde uppdateras.

En sak som Apple gick bet på var att återställa tappet i batteritid som Användare som gick från OS X 10.6.8 till OS X 10.7 upplevde, och med varje uppdatering av blev OS X 10.7 faktiskt bättre och bättre, så bra att OS X 10.7.4 till slut blev mer optimerat än OS X 10.6.8 när det gällde batteritid i en bärbar Mac.

Det visar åtminstone de mätningar som The Mac Observer utfört. Med övergången till OS X 10.8 sjönk batteritiden dramatiskt till den lägsta nivån sedan The Mac Observer började mäta batteritiden. Med uppdateringen till version 10.8.1 blev det aningen bättre igen men med utvecklarversion 12C35 av OS X 10.8.2 som släpptes den 5:e september, ser det ut som att OS X 10.8 inte bara kan bli bättre än OS X 10.8.1, batteritiden är enligt The Mac Observers mätningar bättre än någon annan version av OS X, där testmaskinen, en Macbook Pro som testades med både vanlig hårddisk och SSD-disk, nådde hela 384 minuters batteritid vilket motsvarar 6,4 timmars drifttid.

Det ser onekligen lovande ut inför OS X 10.8.2 som lär släppas inom kort.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.