Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

OS X Lion uppdateras till version 10.7.5

Apple har släppt en uppdatering för OS X Lion och OS X Lion Server som tar operativsystemet till version 10.7.5. Bland nyheterna finns en rad fixade buggar för flera funktioner.

Apples snabba uppgradering från OS X Lion till Mountain Lion tycks inte ha påverkat företagets vilja att fortsätta lösa problem med OS X Lion. Klientversionen av OS X Lion har i och med version 10.7.5 fått problem med Launchpad lösta, där ikoner kunde byta plats efter att systemet startats om. Wi-Fi ska nu fungera bättre på iMac-datorer tillverkade 2009 eller senare, Spotlightsökningar ska vara stabilt på nätverksenheter som anslutits via SMB-protokollet och anslutningar till Microsofts katalogtjänst Active Directory ska nu fungera bättre tack vare ökad kompatiblitet.

OS X Lion Server har utöver det också fått en rad problem lösta. Bland annat ska Spotlight-indexeringen fortsätta fungera om man ändrar inställningar för en utdelad mapp. Skapande av- och anslutning till en Open Directory-server ska fungera bättre, och så också lösenordsautentisering.

Software Update Server kan nu automatiskt ladda ned och göra uppdateringar tillgängliga för klienter som är anslutna till servern, och återställning av klienter via källfiler skapade med System Image Utility via NetBoot-servern ska nu fungera felfritt.

Genom Profile Manager ska man nu kunna sätta synkroniseringsfrekvens för hur ofta mobila konton ska synkronisera information, och om man konverterar en metadata-kontroller för ett Xsan till en klient så ska det fungera bättre.

Både OS X Lion och Server har dessutom blivit med Gatekeeper, funktionen som tidigare endast fanns i Mountain Lion. Gatekeeper ger användarna ytterligare ett lager av säkerhet när det gäller att installera tredjepartsapplikationer i operativsystemet. Enligt Macrumors har Gatekeeper funnits implementerat i OS X Lion sedan version 10.7.3 men har inte aktiverats förrän nu. Vad Gatekeeper innebär för dig som användare kan du läsa mer om här.

Uppdateringarna till OS X Lion 10.7.5 finns att ladda ned via Software Update.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.