Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 6: Nya samtalsfunktioner

För första gången sedan iPhone lanserades 2007 har telefonapplikationen inte bara bytt utseende utan också fått nya funktioner. Vi visar hur de fungerar.

Apple har tänkt till när det gäller hur vi hanterar inkommande samtal till våra iPhones. Och lösningen är intressant - om du får ett samtal har du numera flera val: du kan svara, avböja att svara (vilket ger upptaget-tonen i luren på den som ringer), vilket är som det alltid varit.

Du kan också välja att svara på samtalet med ett textmeddelande, eller bli påmind att ringa tillbaka till den som ringde dig senare. Genom att klicka på "Custom" eller "Anpassa" i svenska iOS kan du mata in fler svar. Du kan även göra detta via inställningarna för telefonen i systeminställningarna:

När någon ringer och du väljer att svara med ett SMS skickas svaret direkt. När vi testat att svara på ett samtal med ett textmeddelande så tutar det också upptaget omedelbart i den uppringande telefonen.

Telefonapplikationens vy när du vill manuellt slå in ett nummer kan också bli en smärre chock för de som vant sig vid det gamla utseendet:

Här har Apple valt att smälla på med nya färger och en smalare variant av samma typsnitt. Du kan själv jämföra iOS 5-varianten (till vänster) och iOS 6 (till höger) i bilden ovan.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.