Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper uppdatering för Apple TV

Apple TV har ännu inte nått iOS 6, men Apple har nu släppt iOS 5.1 för andra och tredje generationens Apple TV. En rad nya funktioner finns på menyn.

Den andra och tredje generationens Apple TV har i och med uppdateringen till iOS 5.1 nu stöd för delade fotoströmmar via iCloud, där man även kan acceptera inbjudningar till privata sådana. Precis som i iOS 6 kan man också kommentera bilder och också få notifieringar om nya bilder i en fotoström.

AirPlay har förbättrats och numera kan man skicka ljud från en Apple TV till en annan AirPlay-enhet som exempelvis en kompatibel Mac med Mountain Lion eller en iPhone. Detta inkluderar också andra Apple TV-enheter Airport Express.

Om du har flera iTunes-konton så kan du nu växla mellan dessa, vilket är goda nyheter för de som har både ett svenskt och ett utländskt iTunes-konto.

Bor man i USA kan man numera inte bara titta på filmtrailers utan också kolla upp när filmen går på en biograf i närheten. Nya skärmsläckare har också tillkommit, och vill man möblera om i huvudmenyn på sin Apple TV kan man göra det.

Stöd för undertexter har förbättrats för användare med hörselskador och Apple TV stödjer numera också konfigurationsprofiler skapade med Apple Configurator, vilket med största sannolikhet är en god nyhet för exempelvis skolor som planerar att rulla ut Apple TV:s i stora mängder i klassrummen.

Uppdateringen finns tillgänglig genom uppdateringsmenyn i din Apple TV.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.